söndag 28 februari 2010

Söndagsmiddag - Skånsk kalops

En maträtt som i princip sköter sig själv och blir så himla god. Såsen blir helt enkelt sagolik!

5 port

Ca 900g Högrev, putsad och skuren i grytbitar
2 Morötter
2 Gula lökar
2 Lagerblad
Smör
Vitpeppar
Svartpeppar
1 Buljongtärning
2-3dl Vatten
3dl Grädde
1½msk Mjöl
Soja

Skala morötterna och skär dem i bitar. Skala löken och skör varje lök i 4 bitar. Smält smöret i en gryta och lägg i morötter och lök. Tillsätt sedan köttet i omgångar, och se till att det blir lätt brynt. Smula över buljongtärningen och lägg i kryddor, vatten och lagerblad. Låt puttra på svag värme i ca 1 timme. Tag sedan upp köttet ur grytan. Vispa ner mjölet och sedan grädden. Tillsätt en skvätt soja. Låt såsen koka upp. Smaka av, krydda eventuellt mer. Lägg sedan tillbaka köttet och låt allt puttra ihop i ca 1 kvart. servera med kokt potatis och grönsaker.

2 kommentarer:

  1. Husmanskost går alltid hem!

    SvaraRadera
  2. Gott med kalops! Jag älskar hederlig husmanskost!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails