söndag 25 april 2010

Citron- och Passionsfruktscheesecake

En frisk och härlig cheesecake, som är lätt att göra och går att förbereda och frysa. Vänta i såfall med att göra garnera med gelé till den dagen då cheesecaken ska serveras.

Botten:
150g Digestivekex
50g Smör

Fyllning:
4 Gelatinblad
400g Philadelphiaost
2dl Crème Fraîche
Rivet skal från en Citron
Saft från 1 Citron
2 Ägg
1½dl Socker
1tsk Vaniljsocker

Geletäcke:
1 Gelatinblad
4msk Vatten
2msk Socker
2 Passionsfrukter

Smält smöret. Krossa kexen och blanda ihop med smöret. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform och tryck ut kexblandningen ovanpå. Låt stelna i kyl. Lägg under tiden gelatinbladen till fyllningen i blöt i vatten. Blanda samman crème fraîche, philadelphia, rivet citronskal, äggulor, vaniljsocker och socker i en bunke. Vispa äggvitorna till skum i en annan bunke. Vänd ner skummet i philadelphiasmeten. Hetta upp citronsaften och låt de urkramade gelatinbladen smälta i saften. Låt svalna något och tillsätt sedan saften till philadelphiablandingen under omrörning. Häll blandningen i formen och låt stelna i kylen. Hit går alltså att förebereda, och kakan kan få vänta i frysen i upp till 2 veckor.
Lägg sedan gelatinbladet till glasyren i blöt i kallt vatten. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Smält sedan gelatinbladet i sockerlösningen och tillsätt innehållet från passionsfrukterna. Låt gelén svalna något och bred sedan ut den över kakan. Låt stelna i kyl i minst en timme och garnera sedan kakan.

4 kommentarer:

  1. Hej!
    Måste berätta att jag gjort persikopajen och den var supergod.
    I helgen tog jag samma recept men använde rabarber och det blev också jättegott!
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du gillade pajen! Allt med rabarber är ju jättegott, längtar efter att mina ska visa sig lite mer i rabatten än de gör nu...=)

    SvaraRadera
  3. En sådan här gjorde jag till ett kalas för en månad sedan. Hur god som helst verkligen :)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails