lördag 17 april 2010

Madeleinekakor

Jättegoda, luftiga små kakor med fräsch citronsmak. Det är sådana som framkallar minnen i Prousts "På spaning efter den tid som flytt", och jag håller med, de är minnesvärda=)
Receptet kommer från Leila Lindholms "A piece of Cake"

12st

75g Smör
3/4dl Socker
2Ägg
Finrivet skal från 1 Citron
1tsk Vaniljsocker
1½dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver

Vispa samman smör, socker, vaniljsocker och citronskal. (Jag mikrar smöret i några sekunder så att det blir lätt att vispa.) Vispa ner äggen. Rör sedan ner mjöl och bakpulver och klicka ner smeten i smorda och bröade madeleineformar, eller i vanliga mandelmusselformar. Grädda i 175grader i ca 10 minuter.

1 kommentar:

  1. Aha, detta är alltså de berömda madeleinekakorna! Måste erkänna att jag aldrig lyckats läsa ut boken trots flera försök...
    Hälsar (trots allt) bokmalen fröken Dill

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails