lördag 20 februari 2010

En klassiker - kanelbullar!

Kanelbullar går alltid hem, oavsett i vilken form man gör dem. Ikväll blev det den vanligaste - kanelsnäckor. Finns det något godare till ett glas iskall mjölk?

Ca 35 Bullar
50g Jäst
125g Smör
5dl Mjölk
2tsk Mortlade Kardemummakärnor
1½dl Socker
1 Ägg
Ca 14dl Vetemjöl
1tsk Salt

Fyllning:
75g Smör
1½dl Socker
2-3msk Kanel

1 Uppvispat ägg
Pärlsocker

Smält smöret. Häll mjölken över. Känn efter så att blandningen är "fingervarm". Smula jästen i en bunke och häll sedan smör/mjölkblandningen över.Tillsätt övriga ingredienser och knåda väl till en smidig deg. Låt jäsa i 1-1½timme. Rör under tiden samman ingredienserna till fyllningen. Kavla ut degen till en tunn platta. Bred på fyllningen och rulla sedan ihop till en rulle. Skär rullen i bitar, som läggs med snittsidan uppåt på en plåt. Låt jäsa i ca 45 minuter. Pensla försiktigt med ägg och dekorera med pärlsocker. Grädda i 225grader varmluft i ca 7-8 minuter. Ät varma, eller låt svalna på galler.

1 kommentar:

  1. Jag håller med dig: kanelbullar går alltid hem! Vi satt precis och funderade på om vi skulle ta och baka bullar idag men vi hinner nog inte så jag skall se om vi har några på reserv i frysen istället :)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails