lördag 6 februari 2010

Tacopaj med texmexnyheter

En "allt i ett" paj, som blev en riktigt god lördagsmiddag med sallad till. Santa Maria har varit snälla och skickat hem prover på sitt nya texmexsortiment till mig, och den nya salsan "sweet red chili salsa" fick testas i pajen. En smakrik, lite fruktig salsa. Riktigt, riktigt gott!



Pajdeg:
4dl Vetemjöl
100g Smör
1tsk Salt
2tsk Bakpulver
2msk Vatten


Fyllning:
500g Köttfärs
1 påse Tacokrydda
1 Hackad Gul lök
1 Hackad Gul paprika
Smör


Topping:
2dl Crème Fraîche
2dl Riven ost
3 Pressade vitlöksklyftor
1 Burk Santa Maria Sweet Red Chili Salsa

Rör samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en form med avtagbar botten. Nagga bottnen och förgrädda den i 225 grader i ca 10 minuter. Fräs hackad lök, hackad paprika och köttfärsen i smör i en stekpanna. Häll sedan över tacokryddan och vattnet och låt allt fräsa samman tills vattnet kokt in. Häll färsblandningen i pajskalet. Bred salsan ovanpå och avsluta med toppingen. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Servera med en god sallad och ev lite extra vitlökssås.
(Bild lånad från santamaria.se)

1 kommentar:

  1. Den tacosåsen lät spännande, måste testas.

    Tacopaj är ju bara så gott, var ett tag sen vi åt så det får det nog bli nån dag!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails