torsdag 21 januari 2010

Grillade kycklingklubbor med currysås

Tycker det är väldigt bra att ha en påse frysta kycklingklubbor hemma i frysen. Antingen fixar man en hel middag, som här, med currysås och ris till, eller så fungerar de utmärkt att grilla och äta som snacks. Riktigt gott! Jag fick hem prov på Boil-in-bag jasminris från Uncle Ben's, och det var en produkt jag gillade väldigt mycket. Dels för att riset blev perfekt - luftigt, välsmakande och väldoftande, och dels för att jag inte behövde stå och skrubba en kastrull efteråt...



2 Pers

4 Kycklingklubbor
Olivolja
Paprikapulver
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar

Currysås:
1msk Smör
½ Hackad Scharlottenlök
2-3tsk Curry
2½dl Matlagningsgrädde
2tsk Mjöl

Tina kycklingklubborna i micron. Lägg kycklingklubborna i ett eldfast fat och ringla olivolja över dem. Krydda sedan kycklingklubborna (hur mycket är upp till var och en:)) och sätt in dem i ugnen, 225 grader i ca 20 minuter. Vänd dem en gång under tiden.

Gör Currysåsen genom att smälta smöret, fräsa löken och curryn och sedan tillsätta mjöl. Häll över grädden och låt allt koka upp och sedan sjuda 5-10 minuter.
Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails