fredag 1 januari 2010

Pavlova - Världens godaste marängtårta

Gott nytt år! Hoppas att 2010 blir ett riktigt bra år! Bästa sättet att fira in det nya året är med en riktigt god tårta, och då gärna en Pavlovatårta. Den är precis så som en marängtårta ska vara; spröd maräng på ytan, men med krämigt, fluffigt innehåll och en frisk, fruktig fyllning som balanserar marängens sötma. Mums!!

5 Äggvitor
3dl Socker
1msk Maizena mjöl
1tsk Vaniljsocker
1tsk Vitvinsvinäger

4dl Vispgrädde
Frukt efter säsong, t ex bananer, kiwi, passionsfrukt

Vispa äggvitorna riktigt fasta och tillsätt sockret lite i taget tills smeten är tjock och blank. Vänd ner resterande ingredienser och bred ut till en cirkel på en plåt med smort bakplåtspapper. Gör cirkelns kanter högre än dess mitt. Grädda i 150grader i ca 1 timme och en kvart och låt sedan marängen svalna i den avstängda ugnen, gärna över natten. Lägg marängen på ett fat och fyll med vispad grädde och frukt. Den kan bara inte misslyckas...

1 kommentar:

  1. Så fräscht detta ser ut, med passionsfrukt och kiwi!!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails