Så himla gott och fräscht antingen som pålägg eller som fyllning i kakor.
Kanske allra bäst till en Maräng Pavlova...mums!
2 burkar
3 Citroner
3½dl Socker
6 Ägg
100g Smör
Tvätta citronerna noga och riv sedan ner skalet från dem i en kastrull. Pressa saften ur citronerna och tillsätt den. Vispa slutligen ner äggen och sockret och sätt sedan kastrullen i ett vattenbad, t ex i en större kastrull fylld til hälften med vatten och värm curden under ständig omrörning, Blandningen får inte koka. När curden har tjocknat är det dags att vispa ner smöret i små klickar. Sila sedan den färdiga curden ner i en bunke (för att kunna avlägsna ev. skalrester) och fyll den sedan på väl rengjorda burkar, som kan förvaras i kylskåp i max 2 veckor.
Gott! Nu blir jag sugen på att göra en citronpaj!
SvaraRaderaLemoncurd är verkligen perfekt att ha hemma. Går att ha till så mycket.
SvaraRaderaMeeen hallååå! Vad mycket gott du har bakat och lemon curd, smaskens!
SvaraRaderaTrevlig helg!