onsdag 27 januari 2010

Oxrullader med potatis- och palsternackspuré

Enkel rätt som sköter sig själv och såsen blir bara så fantastiskt god!!!

4 Pers

800g Lövbiff
Salt
Vitpeppar
½ Oxköttbuljongtärning
2dl Vatten
3dl Grädde
2 dl Mjölk
2msk Mjöl
En skvätt soja

8-10 Potatisar
2 Palsternackor
2msk Smör
1½dl Mjölk
Salt
Vitpeppar

Banka ut lövbiffarna lite extra. Krydda dem sedan med salt och peppar och rulla ihop dem hårt. Bryn i smör tills de får lite stekyta. Häll sedan över vatten och buljongtärning och låt allt puttra på svag värme i ca 1 timme. Skala under tiden potatis och palsternackor och låt sedan koka i saltat vatten i ca 25 minuter. Känn efter så att köttet är mört. Ta sedan upp det från grytan och tillsätt mjölet utvispat i grädden, mjölken och sojan. Låt koka upp. Smaka av och krydda eventuellt mer.
Mosa potatisen och palsternackorna. Tillsätt smöret, mjölken och kryddorna och vispa till ett fluffigt mos. Servera rullader, sås och mos med goda grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails