fredag 22 januari 2010

Vitlöksbiffar med whiskeysås

Smaskig fredagsmiddag som är klar på mindre än en halvtimme. Kryddorna ger väldigt god smak till köttet och whiskeysåsen gjord på stekskyn blir pricken över i:et!


4 Pers

Ca 600g Ryggbiff
2 Pressade vitlöksklyftor
Grovmalen svartpeppar
Chiliflakes
Smör

2½dl Grädde
1-2msk Whiskey
En skvätt soja
Peppar
Salt

Pressa vitlöksklyftorna och blanda med grovmalen svartpeppar och lite chiliflakes. Klappa in ryggbiffen med kryddblandningen och skär den sedan i 4 tjocka skivor. Stek köttet på medelhög värme 3-4minuter på varje sida. Lägg upp köttet på tallrik och vispa ner grädden i stekskyn. Tillsätt de övriga såsingredienserna och låt såsen koka upp. Smaka av. Servera med sallad och potatis. Vi var lata, så det blev pommes frites till för vår del idag, fungerade hur bra som helst!

2 kommentarer:

  1. Det har jag aldrig testat, jag menar såsen... intressant!

    SvaraRadera
  2. Vilken spännande sås! Den vill jag laga, men jag tar nog lite kalvfond i också.
    Tror fröken Dill

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails