Jag tycker väldigt mycket om kardemummasmak i kakor. Här kommer ett recept, saxat ur en gammal Buffé-tidning. En saftig och god kaka.
100g Smör
3dl Socker
1msk Mortlade hela kardemummakärnor
1 Ägg
5dl Vetemjöl
2tsk Bakpulver
2½dl Mjölk
Rör smör och socker till en porös smet. Tillsätt äggulan och kardemumman. Rör sedan ner vetemjöl och bakpulver växelvis med mjölken tills smeten är jämn och fin. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 175grader i ca 40 minuter. Den var väldigt god att äta ljummen till en kopp kaffe...
100g Smör
3dl Socker
1msk Mortlade hela kardemummakärnor
1 Ägg
5dl Vetemjöl
2tsk Bakpulver
2½dl Mjölk
Rör smör och socker till en porös smet. Tillsätt äggulan och kardemumman. Rör sedan ner vetemjöl och bakpulver växelvis med mjölken tills smeten är jämn och fin. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 175grader i ca 40 minuter. Den var väldigt god att äta ljummen till en kopp kaffe...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar