Hittade detta recept på Blossas hemsida. Det är systrarna Eisenman som ligger bakom det. I deras recept skulle man blanda i 1-2dl lingon, men det hade jag inte hemma. Skorporna blev väldigt goda i alla fall, särskilt till en mugg glögg.
100 g rumvarmt smör eller margarin
2 dl strösocker
3 ägg
7–8 dl vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kryddnejlikor
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl skållad och skalad mandel
1-2 dl lingon
1 msk vetemjöl
2 dl strösocker
3 ägg
7–8 dl vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kryddnejlikor
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl skållad och skalad mandel
1-2 dl lingon
1 msk vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt dem och rör smeten till en slät deg. Blanda lingonen med vetemjöl och rör försiktig ner i degen. Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i ca 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen. Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga. (Jag lät de stå kvar i ugnen på 100grader i ca ½-timme)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar