tisdag 10 november 2009

Parmesankex

Ett recept från Brunkebergs bageri. Jättegoda kex att servera till en drink eller som jag gjorde igår, till tomatsoppa. Nästa gång kommer jag minska saltmängden något. Parmesanosten är ju salt i sig själv, och nu blev det nästan lite för salt, tyckte jag, men goda var de...



100g Färskriven Parmesan
120g Vetemjöl
100g Smör
Lite nyriven muskot
1 nypa Cayennepeppar
10g Havssalt
Kryddor eller nötter till dekoration

Blanda alla ingrdienser till en deg. Rulla ut till 2 rullar som du låter vila i kylskåp i ca 30minuter. Det gick även jättebra att frysa en rulle och spara till senare. Det blev jättebra.
Rulla sedan rullan i kryddor eller nötter om du vill, och grädda i 180grader i 7-8 minuter, tills kakorna är gyllenbruna.

1 kommentar:

  1. Recept på drinktilltugg kan man inte få för många av och dessa lät väldigt goda.
    Stort tack för tipset hälsar fröken Dill

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails