Ett recept från Brunkebergs bageri. Jättegoda kex att servera till en drink eller som jag gjorde igår, till tomatsoppa. Nästa gång kommer jag minska saltmängden något. Parmesanosten är ju salt i sig själv, och nu blev det nästan lite för salt, tyckte jag, men goda var de...
100g Färskriven Parmesan
120g Vetemjöl
100g Smör
Lite nyriven muskot
1 nypa Cayennepeppar
10g Havssalt
Kryddor eller nötter till dekoration
Blanda alla ingrdienser till en deg. Rulla ut till 2 rullar som du låter vila i kylskåp i ca 30minuter. Det gick även jättebra att frysa en rulle och spara till senare. Det blev jättebra.
Rulla sedan rullan i kryddor eller nötter om du vill, och grädda i 180grader i 7-8 minuter, tills kakorna är gyllenbruna.
Recept på drinktilltugg kan man inte få för många av och dessa lät väldigt goda.
SvaraRaderaStort tack för tipset hälsar fröken Dill