torsdag 19 november 2009

Mmm...ugnslagad gårdskyckling


Jag har fått möjlighet att prova Kronfågels ugnsklara gårdskyckling. Så god den var! Dessutom så himla enkel att lyckas med. Bara att ta av plasten och in med hela tråget i ugnen. Sedan är kycklingen klar efter ca 1½ timme. Under tiden kan man passa på att göra något gott tillbehör. Jag gjorde en enkel skysås till på lite steksky, grädde, kalvfond och kryddor och serverade med rostade rotfrukter. Kyckligen var verkligen saftig och smaken från kryddorna, bl a paprika, lök, vitlök och örtkryddor, gav kycklingen en väldigt god smak. Tycker man inte om att hantera rå kyckling är det ju dessutom idealt. Jag kommer köpa kycklingen igen. Det är skönt när ansträngningen är minimal och smaken utmärkt.

(Denna bild lånad från kronfagel.se)

1 kommentar:

  1. Det verkar ju jättesmart och gott. Ska genast prova själv!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails