måndag 16 november 2009

Nya glöggsorter bland lättglöggen...

Varje år kommer det ju några nya glöggsorter. Har hunnit prova 2 nya än så länge och en halvny, som kom förra året. Den första vi provade var den här, Blossa Apelsin,ny för i år. En mycket god lättglögg, tyckte vi. God smak av apelsin, faktiskt en bättre citrussmak än den som finns i Blossa09. Denna kommer vi köpa igen.Nästa glögg vi testade var den halvnya Dufvenkrooks Blåbär & Lingon, som kom förra året. Denna glöggen blev också omtyckt. Den har den klassiska glöggsmaken, men också en skogsbärssmak och de båda smakerna passar fint ihop.
Den sista glöggen vi provade var Dufvenkrooks Chili & Choklad, och här blev vi lite besvikna. Glöggen doftar i och för sig svagt av choklad, men vi kände ingen god chokladsmak. Tyvärr tyckte vi istället att smakerna kändes för kemiska i denna glögg, och här blir det inte ett nytt köp.

En sak vi kom fram till var att vi varje år köper en massa nya glöggsorter och nästan hinner tröttna på glögg innan vi till slut köper en flaska gammaldags vanlig glögg, utan nya smaker och tycker att den är absolut godast...

(Bilder lånade från blossa.se och dufvenkrooks.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails