Till 1 stor krans:
25g Jäst
0,75dl Socker
2½dl Mjölk
65g Smör
Ca 7dl Vetemjöl
1tsk Mortlade kardemummakärnor
½tsk salt
Fyllning:
Ca 50g Smör
75g Riven Mandelmassa
½dl Socker
2msk Kanel
Ägg till pensling, Pärlsocker
Smält smöret och blanda med mjölken. Låt blandningen bli fingervarm. Smula jästen i en bunke och häll över smörblandningen. Lös upp jästen. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en delg. Låt jäsa i mer än en timme. Ta upp degen på bakbordet och kavla ut den till en rektangulär platta. Bred på smör och strö över socker och kanel. Riv mandelmassan och lägg den i en sträng över plattan. Rulla ihope degen till en rulle och för över den till en plåt. Klipp jack i rullen med en sax och lägg varannan flik till vänster och varannan till höger. Låt kransen jäsa i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200grader varmluft i ca 15 minuter.
söndag 22 november 2009
Mammas goda vetekrans
Här kommer receptet på min mammas goda vetekrans som vi precis har smakat på. Riktigt saftig och med massvis av god fyllning. Mmm...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar