söndag 22 november 2009

Parmesanpanerade schnitzlar - minimalt arbete, maximal utdelning

När man har annat att pyssla med gäller det att hitta på en middag som inte tar många minuter. Idag gjordes den med hjälp av lite halvfabrikat, i detta fallet djupfrysta pommes frites och crème fraîche med kantarell- och cognacsmak som fick agera sås. Middagen var klar på under 20 minuter. Gott var det också...
2 Pers

2 Stora Utbankade skinkschnitzlar
Malen vitpeppar
Grovmalen Svartpeppar
½dl Vetemjöl
1 Ägg
½dl Ströbröd
Ca 50g Riven parmesanost

Blanda vetemjöl och vitpeppar i en skål, uppvispat ägg i en skål, och riven parmesanost, ströbröd och svartpeppar i en tredje. Doppa schnitzlarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i parmesan/ströbrödsblandningen. Stek i smör, medelhög värme, ett par minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta. Krydda med salt och ev. mer peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails