Ett lyckad experiment. En riktigt mumsig och festlig dessert. Extra festlig med en isfackla i toppen vid serveringen förstås! (Bilden tagen lite sent, bomben var på väg att smälta bort...)
Chokladlager:
4 Ägg
5dl Vispgrädde
½dl Socker
200g Mörk choklad
Ca 100g hackade After Eightchoklad
Mintfyllning:
2 Ägg
2½dl Vispgrädde
2msk Socker
Ca 10-15 droppar pepparmintsolja (Apotekets)
Blå och grön karamellfärg
Smält chokladen. Tag fram 3 bunkar. Vispa äggvitorna styva i den ena. Vispa äggulor och socker i den andra, och vispa grädden i den tredje. Rör ner chokladen i ägguleblandningen. Vänd sedan ner chokladblandningen i äggvitorna och vänd sedan ner äggsmeten och den hackade after eightchokladen i den vispade grädden. Klä en stor bunke med plastfolie och häll smeten däri. Klä en liten bunke med plastfolie (utvändigt) och tryck ner den i chokladsmeten. Täck med folie och ställ in i frysen i ett par timmar. När chokladglassen stelnat är det dags att göra mintglassen. Gör på samma sätt som med chokladglassen, men blanda ner pepparmintsolja iställer för choklad. Smaka av, och tillsätt ev mer pepparmintsolja. Färga smeten med karamellfärg. Tag ur formen med chokladglass ur frysen och lossa den lilla bunken. Fyll hålet med pepparmintsglass och täck över med plastfolie. Låt frysa i ett par timmar. Ta fram bomben ca 15 minuter innan serveringen och stjälp upp den på ett fat. Garnera med krossade mintkarameller eller after eight.
Jisses, vad läckert det där såg ut, älskar verkligen den underbara färgen, mums!
SvaraRadera