Ett recept från systrarna Eisenmans "Två systrars söta". Browniesen blir otroligt mumsiga och sådär härligt kladdiga.
300g Mörk choklad
200g Smör
2dl Socker
4 Ägg
3½dl Vetemjöl
1tsk Vaniljsocker
200g Philadelphiaost
1 Ägg
½dl Socker
1msk Vetemjöl
Ca 2dl Hallon
Smält choklad och smör över vattenbad. Vispa socker och ägg poröst. Rör samman de båda smeterna och rör även ner mjöl och vaniljsocker.
Vispa i en annan bunke samman ost, ägg, socker och vetemjöl.
Häll chokladsmeten i en smord form (ca 25x25cm). Ringla färskostsmeten över och dra ett par drag med en kniv så att kakan ser marmorerad ut. Tryck ner hallon i kakan och grädda sedan i 175 grader i ca 20 minuter. Känn efter om kakan är tillräckligt gräddad. Den ska ju vara kladdig, men är den för rinnig i mitten, så grädda i ytterligare ett par minuter. Låt svalna och skär sedan upp i bitar.
Brownies är min aboluts favoritkaka! Såg gott ut med glasyr.
SvaraRadera