söndag 13 december 2009

Marmorerad brownie med hallon

Ett recept från systrarna Eisenmans "Två systrars söta". Browniesen blir otroligt mumsiga och sådär härligt kladdiga.

300g Mörk choklad
200g Smör
2dl Socker
4 Ägg
3½dl Vetemjöl
1tsk Vaniljsocker

200g Philadelphiaost
1 Ägg
½dl Socker
1msk Vetemjöl
Ca 2dl Hallon


Smält choklad och smör över vattenbad. Vispa socker och ägg poröst. Rör samman de båda smeterna och rör även ner mjöl och vaniljsocker.
Vispa i en annan bunke samman ost, ägg, socker och vetemjöl.
Häll chokladsmeten i en smord form (ca 25x25cm). Ringla färskostsmeten över och dra ett par drag med en kniv så att kakan ser marmorerad ut. Tryck ner hallon i kakan och grädda sedan i 175 grader i ca 20 minuter. Känn efter om kakan är tillräckligt gräddad. Den ska ju vara kladdig, men är den för rinnig i mitten, så grädda i ytterligare ett par minuter. Låt svalna och skär sedan upp i bitar.

1 kommentar:

  1. Brownies är min aboluts favoritkaka! Såg gott ut med glasyr.

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails