lördag 12 december 2009

Budapesttårta

Enkelt att göra och blir så väldigt god. Bilden är "dagen efter". Tårtbitarna blev finare igår...;)

2dl Äggvita (Ca 6 äggvitor)
3dl Socker
2msk Maizena mjöl
2tsk Vaniljsocker
Ca 100g Hackade hasselnötter

5dl Vispgrädde
1-2 burkar Clementiner

Vispa äggvitorna och tillsätt sockret efter hand. Vänd ner maizena, vaniljsocker och hackade nötter. Smörj ett bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten. Dra 7-8 längsgående ränder i smeten, så blir det enklare att rulla kakan senare. Grädda i 175grader i ca 20 minuter. Ta kakan ur ugnen och pudra över florsocker. Tippa sedan över kakan på ett nytt bakplåtspapper där den får svalna. Bred sedan på vispgrädde och strö ut väl avrunna clementinklyftor över kakbottnen. Rulla ihop. Färdig att servera! Tårtan går alldeles utmärkt att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails