tisdag 22 december 2009

Chocolate crackles

Leilas recept, taget från recept.nu. Goda, möra kakor, med kraftig chokladsmak, och lite extra "julsmak" tack vare kardemumman.


ca 18 Kakor
100g Mörk choklad
2dl Vetemjöl
3msk Kakao
1tsk Bakpulver
1nypa Flingsalt
60g Smör
1 Ägg
1½dl Farinsocker
½tsk Vaniljsocker
0,25dl Mjölk
½tsk malen Kardemumma

1dl Strösocker
½dl Florsocker


(50g Mörk choklad)

Smält chokladen. Vispa smör och socker. Tillsätt ägg, vaniljsocker, kardemumma och den smälta chokladen. Rör i hop vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt mjölblandningen till smeten och tillsätt sedan även mjölken. Forma degen till en rulle, som plastas och får vila i kylen i några timmar. Skär sedan rullen i bitar och forma till bollar som först rullas i strösocker och sedan florsocker. Grädda i 175grader i ca 14 minuter. (Jag smälte lite mörk choklad och spritsade lite på varje kaka då de svalnat.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails