ca 18 Kakor
100g Mörk choklad
2dl Vetemjöl
3msk Kakao
1tsk Bakpulver
1nypa Flingsalt
60g Smör
1 Ägg
1½dl Farinsocker
½tsk Vaniljsocker
0,25dl Mjölk
½tsk malen Kardemumma
1dl Strösocker
½dl Florsocker
(50g Mörk choklad)
Smält chokladen. Vispa smör och socker. Tillsätt ägg, vaniljsocker, kardemumma och den smälta chokladen. Rör i hop vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt mjölblandningen till smeten och tillsätt sedan även mjölken. Forma degen till en rulle, som plastas och får vila i kylen i några timmar. Skär sedan rullen i bitar och forma till bollar som först rullas i strösocker och sedan florsocker. Grädda i 175grader i ca 14 minuter. (Jag smälte lite mörk choklad och spritsade lite på varje kaka då de svalnat.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar