onsdag 30 december 2009

Grillade revben

En av rätterna på julbordet var grillade revben. Var riktigt mumsigt och därför något jag kommer göra igen och servera med potatisgratäng eller någon annan god potatisrätt.

Ca 1kg Tjocka revben
1 Gul lök
1 Skvätt kalvfond eller 1 Buljongtärning
3-4 Lagerblad
Svartpepparkorn
Vatten

Barbecue Glaze

Skär revbenen i bitar och lägg ner dem i en hög kastrull och täck med vatten och häll i de övriga ingredienserna (utom glazen). Låt koka i ca 1½ timme. Plocka sedan upp revbenen och låt dem svalna. Så här långt går utmärkt att förbereda dagen innan. Pensla sedan revbenen med Barbecue Glaze. Jag hittade en riktigt god från Texas Smoke House när jag var och handlade och det var den jag använde till revbenen denna gång. Grilla sedan revbenen på galler i 250grader varm ugn i ca 10 minuter. Pensla med glazen igen när de är färdiggrillade. Sedan är det bara att servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails