Ja, jag vet. Julmat är kanske inte det första man vill tänka på i dessa dagar, när matkomat precis börjar mattas av, men min Jansson blev riktigt lyckad i år, och då vill jag ju spara receptet här, så att jag minns det till nästa år...
(En lite suddig julbordsbild med lite av varje)
10 Potatisar
1 burk Ansjovis (Grebbestads)
1 Gul lök
3dl Vispgrädde
Smör
Ströbröd
1 burk Ansjovis (Grebbestads)
1 Gul lök
3dl Vispgrädde
Smör
Ströbröd
Lite malen svartpeppar
Skala och strimla potatisen. Skala och skiva löken i skivor. Hacka ansjovisen. Varva allt i en smord form. Blanda spadet från ansjovisen med grädden och häll över formen. Toppa med några klickar smör och ströbröd och lite svartpeppar. Grädda i 200 grader i ca 40 minuter.
Skala och strimla potatisen. Skala och skiva löken i skivor. Hacka ansjovisen. Varva allt i en smord form. Blanda spadet från ansjovisen med grädden och häll över formen. Toppa med några klickar smör och ströbröd och lite svartpeppar. Grädda i 200 grader i ca 40 minuter.
Perfekt vickning till nyårsfesten!
SvaraRaderaTycker Jansson-fantasten fröken Dill