söndag 27 december 2009

Chokladtryffelkaka med saffranstäcke

En mäktig, men väldigt god chokladkaka med täcke av vit chokladtryffel med saffranssmak. Ett recept från Allt om Mat som slog väl ut...

Ca 16 bitar

200g Mörk choklad
100g Smör
4 Ägg
2dl Socker (Jag tog 1 dl socker eftersom jag inte ville ha kakan så söt - blev jättebra)

Tryffel:
1dl Grädde
200g Vit choklad
0,25g Saffran

Smält chokladen och smöret. Rör ner sockret och 1 ägg i taget. Häll i en smord form med bakplåtspapper i botten. Grädda i 200grader i ca 20 minuter. Låt svalna. Hetta sedan upp grädden i en kastrull tillsammans med saffran. Smält ner chokladen i grädden och bred krämen över tårtan. Låt stelna i kylskåp.

2 kommentarer:

Related Posts with Thumbnails