En mäktig, men väldigt god chokladkaka med täcke av vit chokladtryffel med saffranssmak. Ett recept från Allt om Mat som slog väl ut...
Ca 16 bitar
200g Mörk choklad
100g Smör
4 Ägg
2dl Socker (Jag tog 1 dl socker eftersom jag inte ville ha kakan så söt - blev jättebra)
Tryffel:
1dl Grädde
200g Vit choklad
0,25g Saffran
Smält chokladen och smöret. Rör ner sockret och 1 ägg i taget. Häll i en smord form med bakplåtspapper i botten. Grädda i 200grader i ca 20 minuter. Låt svalna. Hetta sedan upp grädden i en kastrull tillsammans med saffran. Smält ner chokladen i grädden och bred krämen över tårtan. Låt stelna i kylskåp.
Wow så underbart smarrigt detta ser ut!!
SvaraRaderaJag håller med, ser jättegod ut!
SvaraRaderaGott Nytt År!