Efterrätten igår blev en klassiker - citronfromage. Så gott och friskt det är! Passar utmärkt som efterrätt på julbordet när man vill ha något uppfriskande och inte alltför mäktigt.
Görs dessutom med fördel dagen innan. Bilden är tagen när vi festade på resterna av efterrätten...därför väldigt kladdig bild, men den var lika god för det!:)
Ca 6-8portioner
3Ägg
3dl Vispgrädde
1 3/4dl Socker
Saft och rivet skal från 2 Citroner
2 gelatinblad
Vispa äggulorna i en bunke med 1dl socker. Vispa äggvitorna hårt i en annan bunke och tillsätt 3/4dl socker efterhand. Vispa slutligen vispgrädden i en 3:e skål. Lägg gelatinbladen i blöt i lite kallt vatten. Riv skalet från citronerna och pressa ner saften i en kastrull. Värm lätt. Smält ner gelatinbladen i citronsaften. Blanda ner citronsaften i äggulesmeten. Vänd sedan ner äggulesmeten i äggvitevispet och vänd slutligen ner allt i grädden. Häll upp i portionsskålar eller i en stor skål. Låt stelna i kylskåp. Garnera med vispgrädde
Hemlagad citronfromage är sååå gott!
SvaraRaderaTycker fröken Dill