måndag 7 december 2009

Världens godaste pepparkakor med cognac och mandel

Jag lovar, dessa är de godaste pepparkakor som finns! De är lätta att göra, bara att skiva degen i tunna skivor. Det finns dock ett stort problem med dem. Man kan inte sluta äta...

300g Smör
250g Socker
250g Ljus sirap
650g Vetemjöl
100-150g Skållad, skalad mandel
1½tsk Kanel
1½tsk Malda nejlikor
1msk Bikarbonat löst i
½ Dricksglas Cognac (ca 1 dl)

Smält smör och sirap i en kastrull. Tillsätt socker, mandel, cognac och kryddor och arbeta sedan in vetemjölet. Degen är lite småkladdig. Forma till 4 längder som viras in i plastfolie och sedan får vila i kylen i minst ett par timmar. Jag brukar spara längder i kylen i upp till en vecka, för att baka av dem när man känner för det. Det går också bra att frysa degen, då håller den förstås ännu längre. Tag sedan fram längderna och skiva dem tunt. Lägg på plåt och grädda i 175grader i 7-8 minuter.

3 kommentarer:

  1. Låter spännande! Kanske skall ta och prova detta till jul :)

    SvaraRadera
  2. Ett suveränt recept

    SvaraRadera
  3. Dom godaste pepparkakor jag ätit 👍

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails